Ansöka om busskort till gymnasieelev

LÄS MER

I den här tjänsten ansöker du om busskort för en elev som går eller ska börja på en gymnasieskola i Skellefteå kommun och som är folkbokförd i antingen Skellefteå eller Norsjö kommun.

Elever som är folkbokförda på en adress som ligger på minst sex kilometers avstånd från skolan har rätt till ett busskort.

  • I karttjänsten Busskortskollen kan du se om eleven har rätt till busskort beroende på skola och folkbokföringsadress. Observera att olika regler och kriterier gäller för busskort i grundskola och gymnasieskola. 
  • Om eleven flyttar eller byter skola gör kommunen automatiskt en ny bedömning av elevens rätt till busskort.
  • Elever som förlorar sitt CSN-bidrag förlorar även rätten till busskort. 

Om ansökan gäller en elev som saknar svenskt personnummer ansöker du genom att ringa till Skellefteå kommuns kundtjänst på 0910-73 50 00, knappval 2.

Var rädd om busskortet!
När du har fått ditt busskort ska du behålla det under hela gymnasietiden. Om busskortet går sönder eller om du tappar bort det kan du beställa ett ersättningskort till en kostnad av 150 kronor.

Mina sidor

Du kan följa ditt ärende och kommunicera med handläggaren via Mina sidor. Läs mer om hur Mina sidor fungerar i vår handbok för användare. 

Handbok för användare

Frågor om e-tjänsten

Kundtjänst
kundtjanst@skelleftea.se
0910 - 73 50 00

Personuppgiftsansvarig

Nämnden för support- och lokaler

Följande behövs för e-tjänsten

  • Ansökan kan skickas in av elev, vårdnadshavare eller god man

Fråga om inloggning

Om du loggar in med BankID fylls dina uppgifter i automatiskt. Då kan du även följa ditt ärende via Mina sidor.

Om du inte loggar in med BankID kan du ändå skicka in din anmälan men då måste du skriva in dina uppgifterna själv. Du kan inte heller följa ditt ärende under handläggningens gång.

 

Gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa