Ansöka om kontant reseersättning till gymnasieelev

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du ansöka om kontant reseersättning för en gymnasieelev som har fyra kilometer eller längre till närmaste busshållplats (påstigningsplats) eller som helt saknar lämpliga bussförbindelser mellan skolan och hemmet (folkbokföringsadress). 

E-tjänsten kan användas för elever som är folkbokförda i Skellefteå kommun eller Norsjö kommun som går eller ska börja på någon av följande skolor:

  • Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå
  • Baldergymnasiet i Skellefteå

  • Naturbruksgymnasiet i Burträsk

Ersättningen kan användas för att ordna skjuts på egen hand till och från skolan eller till närmaste hållplats. Observera att du endast kan göra en ansökan som gäller elevens folkbokföringsadress. 

Registrera konto hos Nordea

För att få utbetalning för kontant reseersättning behöver du registrera ditt bankkonto hos Nordea. Du behöver göra det även om du redan har ett konto hos Nordea. Registrera gärna ditt konto i samband med ansökan. Då kan vi betala ut ersättningen till dig snabbare. Ange  64 16 96 som arbetsgivarnummer när du registrerar kontot.

Mina sidor

Du kan följa ditt ärende och kommunicera med handläggaren via Mina sidor. Läs mer om hur Mina sidor fungerar i vår handbok för användare. 

Handbok för användare

Frågor om e-tjänsten

Kundtjänst
kundtjanst@skelleftea.se
0910 - 73 50 00

Personuppgiftsansvarig

Nämnden för support- och lokaler

Följande behövs för e-tjänsten

  • Ansökan kan skickas in av vårdnadshavare, god man eller myndig elev
  • Ansökan ska signeras med e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa