Skicka in friskvårdskvitto till Lönecenter

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Alla anställda i Skellefteå kommun har rätt till friskvårdsersättning mot uppvisande av kvitto. Det gäller oavsett anställningsform och sysselsättningsgrad.

Om du saknar ett användarkonto, så kallat personalkonto, kan du ansöka om friskvårdsersättning i den här tjänsten. Det gäller personer som har vissa typer av anställningar i Skellefteå kommun.

OBS! Om du har en fast anställning, eller ett användarkonto av andra anledningar, ska du ansöka i den andra friskvårdstjänsten.  Logga in med ditt personalkonto, när du är inloggad så hittar du den under kategorin "Interna tjänster - Lönecenter". Det finns även en direktlänk i Personec Självservice.

​Regler 

  • Friskvårdsersättningen betalas ut tillsammans med din lön.
  • Kvitto för förgående år ska lämnas in senast 10 januari. 
  • På kvittot ska det framgå vad det är för aktivitet. Arrangören/företaget ska fylla i/skapa kvittot.
  • Skatteverkets regler för friskvård gäller för vilka aktiviteter du kan få ersättning för.  
  • Exempel på sådant som du inte kan få ersättning för är: inköp av presentkort, entréavgifter till idrottsevenemang och medlemsavgifter.
  • Du kan bara använda ett kvitto en gång. Du kan inte få ersättning för samma utlägg (kvitton) flera gånger.

För vissa anställningsformer gäller särskilda regler. Se nedan:

Vikarier, visstidsanställda, säsongsanställda
Om du är vikarie, har allmän visstidsanställning eller är säsongsanställd har du rätt till 1/12 av 1 500 kronor för varje månad som du är anställd. Det vill säga 125 kronor för varje månad du arbetat. Om du har arbetat hela året kan du ansöka om 1 500 kronor i friskvårdsersättning. 

Tjänstlediga och studielediga 
Om du är tjänstledig eller studieledig på heltid eller del av året kan du ansöka om friskvårdsersättning med 1/12 av 1 500 kronor för varje månad du är i tjänst. 

Visstidsanställda med timlön "springvikarier"
Om du är visstidsanställd med timlön,  så kallad springvikarie, kan du ansöka om friskvårdsersättning med 1/12 av 1 500 kronor  för varje månad som du har arbetat minst 165 timmar. Lämna in kvitto för utlägg senast 10 januari för aktiviteter gjorda föregående år. 

Har du börjat eller avsluta din anställning under året?
Om du har börjat eller avslutat din anställning under året kan du ansöka om friskvårdsersättning med 1/12 av 1 500 för varje månad som du är eller har varit anställd.

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa