Skicka in intresseanmälan till teknikprogrammets fjärde år TE4

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

I den här e-tjänsten ansöker du till teknikprogrammets fjärde år som ger dig en examen som gymnasieingenjör. 

Utbildningen genomförs i nära samarbete mellan Baldergymnasiet och företag som Boliden-Rönnskär, Northvolt och Skellefteå Kraft.  Du kan lämna in en intresseanmälan mellan 1 april och 1 maj. 
Mer information om utbildningen finns på Skellefteå kommuns webbplats (länk). 

Behörighet

Du är behörig att söka utbildningen om du har läst teknikprogrammet på gymnasiet och har minst godkänt i kurserna mekatronik och produktionskunskap (eller annan utbildning som bedöms likvärdig). Du kan lämna in en intresseanmälan även om du inte har tagit studenten än. 

Det är möjligt att göra ett studieuppehåll innan du ansöker till den här utbildningen. Men studierna måste påbörjas senast det kalenderår du fyller 22 år.

Om du har läst gymnasiet i Skellefteå kommun behöver du inte skicka in ditt slutbetyg. Om du har läst gymnasiet i en annan kommun behöver du bifoga en kopia eller bild på ditt slutbetyg. Om du använder e-tjänsten i en mobiltelefon kan du ta en bild direkt med mobilkameran. 

Vad händer när du skickar in ärendet?

I april får du veta om utbildningen startar nästa höst.  I juni skickar vi ut besked till personer som kommer in på utbildningen.

Saknar du e-legitimation?

Du behöver e-legitimation, till exempel Mobilt BankID, för att skicka in en intresseanmälan.
Kontakta Elin Johansson via elin.a.johansson@skelleftea.se om du saknar e-legitimation och vill skicka in en intresseanmälan på annat sätt.

Följande behövs för e-tjänsten

  • Du går eller har gått teknikprogrammet (eller annan likvärdig utbildning)
  • Du är 22 år eller yngre
  • Du har e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa