För att serveringstillstånd av alkohol ska medges för servering till allmänheten året runt eller under viss tid krävs att serveringsstället har ett eget kök i anslutning till serveringslokalen samt tillhandahåller ’’lagad eller på annat sätt tillredd’’ mat.
Att maten ska vara ’’lagad eller tillredd’’ innebär att råvaror på något sätt ska ha förädlats. Gästerna ska även kunna erbjudas ett varierat utbud av maträtter.
Efter klockan 23.00 får matutbudet begränsas till ett fåtal enklare rätter. Till exempel kalla maträtter eller maträtter som värms i mikrovågsugn.
Det är en sammanvägd bedömning av utbud, kvalitet och allmän standard som avgör beslutet.
Här kan du skicka in menyförslag, som är en bilaga till din ansökan om serveringstillstånd.
Det här är en e-blankett
Den här tjänsten fungerar som en digital blankett. Det innebär att ditt ärende skickas direkt till berörd verksamhet, och att du får återkoppling exempelvis via mejl, telefon eller post. Du kan inte följa ärendet i funktionen Mina sidor.