Beställ ritningar och andra handlingar från bygglovsverksamheten

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du beställa ritningar och andra handlingar från bygglovsavdelningen i Skellefteå kommun.

Börja alltid med att söka i kommunens digitala ritningsarkiv innan du gör en beställning i e-tjänsten. Om du inte hittar det du söker efter i ritningsarkivet kan du göra en beställning i den här e-tjänsten.
I ritningsarkivet kan du kostnadsfritt söka och hämta många arkiverade bygglovshandlingar. Till exempel planlösningar, fasader, sektioner, situationsplaner och i visa fall även konstruktionsritningar och ventilationsritningar. 

Skickar vi handlingarna till dig via vår e-tjänst för ritningsbeställningar eller via epost så är handlingarna gratis.
Skickar vi ut handlingarna med vanlig post tar vi ut en avgift. För beställning omfattande 10 sidor eller mer utgår en avgift på 50 kronor, för varje sida utöver 10 sidor är avgiften 2 kronor. Utöver ovanstående avgifter har Skellefteå kommun rätt att ta ut ersättning för portokostnader om försändelsen väger mer än 50 gram samt för eventuell postförskottsavgift eller annan särskild kostnad för att med post, bud eller liknande förmedling sända den begärda handlingen eller kopian till mottagaren.
 

E-legitimation 

För att använda den här e-tjänsten behöver du legitimera dig med e-legitimation. Till exempel BankID. Kontakta kundtjänst via 0910-73 50 00 (knappval 3) om du vill beställa ritningsunderlag eller andra handlingar och saknar e-legitimation. 

Följande behövs för e-tjänsten

  • Du har e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa